Scouting

Wat is Scouting?

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige en afwisselende vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing staan hierbij centraal.

Wat doe je bij scouting?

Scouting is de meest afwisselende vrijetijdsbesteding die je maar kunt bedenken. Lekker actief buiten bezig zijn en samen met leeftijdsgenoten plezier maken.

Iedere week samen een nieuwe uitdaging aangaan. Weg van huis, weg van school: theorie is prachtig, maar de praktijk is toevallig veel leuker!

Het Scouting-programma kent een gouden formule: naarmate je ouder wordt, neemt je zelfstandigheid toe en de begeleiding af. Een formule die al vanaf het begin van Scouting (100 jaar geleden) wordt gehanteerd en die uitstekend werkt. Scouting is dus niet alleen heel leuk, maar je leert er ook nog een boel. Goed samenwerken bijvoorbeeld. Of initiatief nemen en leiding geven...

Het programma wordt dus afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Benieuwd naar joúw mogelijkheden? Kijk bij de verschillende leeftijdsgroepen wat we allemaal doen.